Новини

Щорічна студентська науково-практична конференція кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи

22 травня 2019 року в аудиторії 4-305, викладачами кафедри менеджменту, адміністування та готельно-ресторанної справи проведено щорічну студентську науково-практичну конференцію, яка підводить підсумки науково-дослідної роботи студентів за поточний навчальний рік.

В роботі конференції взяло учать більше 30 студентів 1-5 курсів спеціальностей «Менеджмент», «Готельно-ресторанна справа» та «Публічне управління та адміністрування».

Особливої уваги заслуговують виступи студентів Гаджука М. (гр. МН 15-1) та Костюк І. (гр. МН 16-1) – науковий керівник проф. Стадник В.В.; Возняківської О. (гр. МН 15-1) – науковий керівник доц. Сокирник І.В.; Мотичко І. та Рибінської А. з гр. ПУА 17-1 – науковий керівник проф. Рясних Є.Г.; Калюжної А. (гр. ГРС 15-1) – науковий керівник доц. Савченко О.В.; Похальчишиної М. (гр. ГРС-16-1) – науковий керівник доц. Гейдарова О.В.; Романюк О., Магдюк В., Кушака С. з гр. МН 16-1 – науковий керівник доц. Соколюк Г.О.; Шевченко Ю. (гр. МН 17-1) – науковий керівник доц. Томаля Т.С.; Смичок А. (гр. ГРС 16-1) – науковий керівник доц. Прилепа Н.В.

Цікаві теми доповідей підштовхнули всіх учасників до жвавих дискусій та обговорень. Всі доповідачі отримали сертифікати учасників.

Колектив кафедри зичить студентам подальших успіхів у навчанні, високих результатів у науковій діяльності!

З повагою, відповідальна за студентську наукову роботу

по кафедрі менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи,

 доц. Савченко О.В.

Новини ГРС

Наші студенти не перестають дивувати своєю майстерністю та творчістю. З дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» був оголошен конкурс серед студентів другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з приготування найкращого та найсмачнішого бутерброду!
Викладач Лук’яненко Г. І. оголосила підсумки конкурсу:
– у номінації «Дотримання УСІХ умов конкурсу» перемогла команда у складі Польової Оксани та Оленюк Ангеліни;
– Пташнік Олена отримала перемогу у номінації «Креативний смак бутерброду»;
– Чаїнська Аня отримала перемогу за «Креативний зовнішній вигляд».
Окремо відзначений Цабак Вадім за підтримку санітарно-протиепідеміологічного стану лабораторії!

1 листопада 2018 року відбулася Осіння економічна школа «Моя майбутня професія», в якій прийняли участь учні 11 -х класів закладів середньої освіти м. Хмельницького.
Викладачі кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи Соколюк Г.О. та Прилепа Н.В. представили спеціальність «Менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа». Викладач кафедри Соколюк Г.О., розповідаючи про спеціальність «Менеджмент», запропонувала учасникам Осінньої економічної школи пройти тест на визначення лідерства та провела ділову гру «Комунікації та ефективність управління», що дозволило визначити наявність у відвідувачів лідерських та управлінських якостей.
Для ознайомлення учасників зі cпеціальністю «Готельно-ресторанна справа» викладач кафедри Прилепа Н.В. разом зі студентами третього курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» представили презентацію «Готельно-ресторанна справа» і провели майстер-класи по організації бенкетного обслуговування та складання серветки на час.

Сьогодні, 15.11.2018р., відбувся КУЛІНАРНИЙ КОНКУРС для спеціальності «Готельно-ресторанна справа», який провела викладач нашої кафедри МАГРС Лук‘яненко Г.І.
До участі у конкурсі були запрошені студенти 2-4 курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Умови конкурсу були досить цікавими, адже:
1. Кожна бригада студенів має приготувати страву (кулінарний виріб),
вартість набору сировини на дві порції якої не перебільшує 50 грн.
2. Страва (виріб) готується відповідно до самостійно розробленої
технологічної карти, що оформлюється на окремом (виробу).
3. До конкурсної комісії подаються дві порції страви.
4. Переможців конкурсу визначають шляхом закритої дегустації страв (виробів).
Під час конкурсу оцінювалося:
– організація робочого місця;
– зовнішній вигляд учасників;
– знання та виконання правил безпеки праці;
– дотримання технології приготування страви;
– дотримання санітарних вимог;
– оригінальність оформлення та подачі страви.
Конкурсна комісія у складі Гарапенчук О.В.( директор ГО кінно-спортивного клубу «Тамерлан»), заступника декану ФЕУ Гвоздецької І.В., зав. кафедрою МАГРС Йохни М. А. та викладачів кафедри МАГРС вирішили нагородити конкурсантів почесними грамотами та подарунками. Вітаємо.

Сьогодні, викладачами кафедри Томалею Т.С. та Прилепою Н.В. серед студентів 3-го курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» був проведений підсумковий КОНКУРС з вивчення дисципліни «Організація ресторанного господарства». Тематику КОНКУРСУ викладачі обрали новорічну: «Сервірування бенкетного столу з елементами новорічного декору». Студенти 3-го курси були поділені на 4 команди. Кожна команда презентувала свій новорічний бенкетний стіл з елементами декору на відмінно. Молодці!

https://www.facebook.com/100010602883620/videos/740959299600826/?t=3

30 листопада відбулась нарада з розробки інвестиційних проектів для об’єднаних територіальних громад Хмельницької області в ХНУ. Викладачі нашої кафедри також були присутні на цій нараді.
Так, завідувач кафедри МАГРС Йохна М.А. відкрив захід, відзначивши, що за ініціативи Хмельницької ОДА розпочата співпраця ХНУ із об’єднаними територіальними громадами з метою розробки інвестиційних проектів.
Викладач Соколюк Г.О. ознайомила із видами грантів для розвитку ОТГ, основними позабюджетними альтернативними джерелами фінансування, напрямами надання технічної допомоги та особливостями пошуку грантів.
Результатом зустрічі стала домовленість про організацію тісної співпраці між Хмельницьким національним університетом, Хмельницькою обласною державною адміністрацією і об’єднаними територіальними громадами області та про початок активної роботи із розробки інвестиційних проектів.

10-12 грудня 2018р. відбулася акредитаційна експертиза освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій» зі спеціальності 073 «Менеджмент» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти у Хмельницькому національному університеті (ХНУ).
Експертна комісія була у складі
Голови комісії: Савіної Галини Григорівни, проректора з наукової роботи, професора кафедри менеджменту та маркетингу Херсонського національного технічного університету, доктор економічних наук, професор;
та Експерта комісії: Лепейко Тетяни Іванівни, завідувача кафедри менеджменту та бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, доктор економічних наук, професор.
Під час проведення акредитаційної експертизи, відбулася зустріч експертів з ректором університету Скибою Миколою Єгоровичем, були проведені наради з керівництвом, а також проведені співбесіди з працівниками та студентами Хмельницького національного університету.
У процесі аналізу був перевірений фактичний стан навчальних приміщень, спеціалізованих кабінетів, лабораторій; проаналізований стан навчально-методичного забезпечення навчального процесу, організації навчальної, методичної, виховної та профорієнтаційної роботи; проаналізоване кадрове забезпечення.
Комісія проаналізувала якість підготовки фахівців за результатами проведення зі студентами комплексних контрольних робіт.
Висновки акредитаційної експертизи зроблено з позицій відповідності показників вищого закладу освіти критеріям та вимогам Ліцензійних та Акредитаційних умов підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою, що акредитується.

У курортному 5-ти зірковому готелі Aurora Oriental Resort у Sharm El Sheikh з 13.01.19р. по 13.04.19р., за власним бажанням, проходить практику студентка 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Марченко Вікторія. Вікторія працює у готелі Aurora Oriental Resort аніматором і вважає, що саме такого роду професійна практика дає змогу ознайомитись зі структурою роботи туристичного бізнесу зсередини та отримати безцінний досвід роботи в цій сфері за кордоном.
Викладачі кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи підтримують вибір Вікторії і вважають, що саме закордонна практика дуже важлива для спеціальності «Готельно-ресторанна справа», адже робота у сфері послуг досить непроста. Міжнародний досвід, професійні зв‘язки та перспективи – все це можна отримати після проходження практики за кордоном.

Знайомтесь! Це – Віталіна Химич, студентка 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Віталіна Химич є майстер-кондитер, яка робить авторські торти й цукерки, а також капкейки, кенді бари. Нещодавно Віталіна побувала на Форумі для кондитерів від торгової марки Fabbri, де вивчали кондитерську флористику з вафельної бумаги та мастики, а також спілкувалася з відомим кондитером з Італії Доменіко Костанцапо.
Викладачі кафедри підтримують вибір Віталіни, адже бути студентом спеціальності «Готельно-ресторанної справи» означає не втрачати марно жодної хвилини, набираючись щонайбільше знань і, звісно, формуючи із себе професіонала та особистість.

Майстер клас від студентів ( викладач Гризовська Л.О)

https://www.facebook.com/DIYARABIOFFICIEL/videos/374729286695370/?t=28
Кафедра менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи опікується стажуванням студентів спеціальності Готельно-ресторанна справа за кордоном. Зокрема була презентована програма у закладах відпочинку Болгарії

11 жовтня у Хмельницькому національному університеті відбулася презентація програми стажування у готельно-розважальних комплексах Болгарії. Проректор з міжнародних зв’язків, професор Микола Йохна привітав присутніх та представив гостей. На презентацію програм стажування прибули генеральний директор туристичної компанії «TURAL» Гешо Любенов, асистент Варненського вільного університету ім. Чорноризця Храбра Радослав Кановскі та директор туристичного агентства «На Канікули» Сергій Кривенький.

Детальніше тут:  https://www.khnu.km.ua/root/page.aspx?l=0&r=8&p=24970

14 жовтня 2018 року Хмельницький національний університет відсвяткував свій 56-й день народження.

З нагоди Дня Хмельницького національного університету, Дня працівників освіти, та Дня захисника України в актовій залі відбулися урочисті заходи. Присутнім продемонстрували короткометражний фільм про досягнення університету за 2018 рік. Із вітальним словом виступив ректор ХНУ професор Микола Скиба, побажавши усім здоров’я й подальших творчих успіхів, а нашому ВНЗ процвітання. Згідно з наказом ректора до Дня Хмельницького національного університету кращі працівники були відзначені премією та нагороджені Грамотами ректора університету; окремі викладачі ХНУ та ректор Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького Олег Шинкарук, в минулому проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ, були занесені до «Книги пошани університету»; студенти, які порадували своїми успіхами були нагороджені Почесними грамотами.

Детальніше тут:  https://www.khnu.km.ua/root/page.aspx?l=0&r=8&p=24980

Науково-практична конференція студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Менеджмент»

14 травня 2018 року, на кафедрі менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи, відбулась науково-практична конференція студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Менеджмент» за результатами наукової діяльності у 2018 році: «Актуальні питання менеджменту підприємств готельно-ресторанного бізнесу, сфери виробництва та послуг».

Обмін теоретичними знаннями та набутим досвідом відбувся в лабораторії ресторанної справи кафедри МАГРС.

Отримані протягом навчання знання, результати виконання курсових робіт та завдань з практики, лабораторні на практичні заняття стали поштовхом для наукового пошуку, подальших досліджень та напрацювань.

У науковому діалозі брали участь студенти як старших, так і молодших курсів навчання, що представили доповіді за результатами власних досліджень та розробок. Особливий інтерес викликали доповіді студентів Калюжної Анастасії (гр. ГРС 15-1) на тему «Сутність анімаційної діяльності в туристичній індустрії», Сорокошич Ірини (гр. ГРС 15-1) – «Особливості розвитку готельного господарства в Україні», Ксьондз Олени (гр. ГРС 14-1) – «Удосконалення технології обслуговування відвідувачів готельно-ресторанного комплексу», Пташнік Олени (гр. ГРС 17-1) – «Формування ринку засобів розміщення в Хмельницькій області», Бачмаги Валерії (гр. ГРС 16-1) – «Вимоги роботодавців до професійної компетентності бакалаврів», Войної Катерини (гр. ГРС 17-1) – «Головні тренди ресторанного бізнесу», Гурінової Антоніни (гр. ГРС 16-1) – «Особливості надання послуг в індустрії гостинності», Орєхової Олександри (гр. ГРС 15-1) – «Стандарти обслуговування на підприємстві готельного господарства» та ін.

Актуальна тематика, статистичні та аналітичні дослідження, наголос на проблемних аспектах, зробили матеріал цікавим та насиченим.

Кращі тези представлених доповідей рекомендовано до друку в збірниках наукових робіт студентів ХНУ та ВЗО України.

Безсумнівно, дана конференція, поповнила скарбничку знань студентів, підвищила рівень їх професіоналізму, позитивно вплинула на комунікативні здатності, розвиток стилю мислення та критичність поглядів.

 Викладачі випускової кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи бажають студентам подальших звершень, глибоких знань та професійного зростання!

Студенти спеціальностей «Публічне управління та адміністрування» та «Менеджмент» У Хмельницькій міській раді

Умови управління сучасними соціально-економічними системами вимагають якісної підготовки відповідних фахівців. В Хмельницькому національному університеті, на базі кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи, а також кафедри економіки, менеджменту та адміністрування відкрито нову спеціальність «Публічне управління та адміністрування». Для посилення практичної підготовки студентів, зазначеної спеціальності, викладачами кафедр (доцентами Іриною Сокирник, Євгенією Шелест та Ольгою Баксаловою) 22 березня цього року була організована екскурсія у Хмельницьку міську раду.

Під час екскурсії студенти дізналися про цікаві факти і події з історії міста, розвитку самоврядування в ньому, про будівлю міськради та про діяльність попередніх міських голів Хмельницького.

 

 

Після цього учасники екскурсії ознайомилася з роботою нинішньої міської ради, зокрема побували у зеленій залі приміщення ради, де відбуваються засідання виконавчого комітету, постійних комісій ради та інші важливі заходи, послухали інформацію про повноваження зазначених органів.

 

Викладачі та студенти ХНУ мали можливість потрапити і до сесійної зали Хмельницької міської ради, де депутати шляхом голосування реалізують свою головну функцію – прийняття рішень. Керуюча справами виконавчого комітету ради Юлія Сабій розповіла майбутнім управлінцям про якісний та кількісний склад депутатського корпусу, повноваження та обов’язки міського голови, його заступників, секретаря ради тощо.

 Крім того студентам була надана  можливість відчути себе на місці депутатів Хмельницької міської ради, у кріслі мера, його заступника та секретаря ради.

Хвилюючим для учасників екскурсії виявився досвід спілкування з представниками місцевих ЗМІ, які теж завітали до міської ради.

 Особливо цікавим, захоплюючим та повчальним було спілкування молоді з міським головою Олександром Симчишиним.

На завершення зустрічі усі її учасники сфотографувалися та отримали сувеніри.

Екскурсія у Хмельницькій міській раді викликала безліч позитивних емоцій і вражень у її учасників, викладачів та студентів Хмельницького національного університету, які висловлюють глибоку вдячність міському голові Олександру Симчишину, керуючому справами виконавчого комітету ради Юлії Сабій та її заступнику Роману Назарову за змістовний, інформативний та цікавий захід.

Впевнені, що публічність та прогресивність сучасних посадовців місцевих органів влади, активність і всебічна обізнаність студентства, у тому числі і Хмельницького національного університету сприятимуть побудові щасливого майбутнього як нашого міста, так і України в цілому.

Кафедра менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи

http://management.khnu.km.ua/

https://www.facebook.com/groups/1168767286587897/

Кафедра економіки, менеджменту та адміністрування

http://ef.khnu.km.ua/empp/

https://www.facebook.com/groups/326532654524602/